Vegan tofu paštika
Po dlouhé době zase jeden výborný recept! Poslední dobou docela tíhnu k veganským receptům a snažím se omezit konzumaci živočišných produktů na minimum. Proto vznikla tahle pomazánka jako alternativa klasickým paštikám. Kombinace oříšků a sušených rajčat je prostě nepřekonatelná! Taky je super, že jí můžete připravit z domácích surovin a zabere minimum času. A to je přeci nejlepší vaření!
Potřebujeme:
1 tofu
3 - 4 hrsti vlašských ořechů
1 hrst sušených rajčat
1 cibule
sůl, pepř
Postup:
1. Cibulku nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvičce do sklovata.
2. Mezitím si rozmačkáme vidličkou tofu a přidáme k cibulce.
3. Podlijem trochou vody a necháme mírně vychladnout.
4. Potom vložíme do mixeru spolu s oříšky a rajčaty.
5. Rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť!
TIP: úplně nejlepší je s kváskovým chlebem. Pokud pořád váháte, zda ho nezkusit upéct, tohle je skvělý důvod!
PS: moc děkuji za krásné fotky TastyTalkings! :)